пʼятниця, 22 травня 2015 р.

Сьогодні у всьому світі відзначають День біологічного різноманіття

Сьогодні, 22 травня, у всьому світі відзначають День біологічного різноманіття. У 2015 році в ООН проголосили його темою "біорізноманіття для цілей сталого розвитку".
У міжнародній організації зазначають, що життєзабезпечення понад 3 мільярдів жителів планети залежить від морських і прибережних районів світу, в той час як понад 1,6 мільярда осіб покладаються на ліси і не деревні лісові продукти для одержання засобів для існування.

"Деградація середовища проживання і втрата біорізноманіття загрожують благополуччю більш ніж 1 мільярда осіб, які проживають на посушливих і напівпосушливих територіях. Таким чином, повинні бути розроблені стратегії з захисту біорізноманіття для скорочення масштабів убогості і сталого розвитку", - йдеться на офіційному сайті ООН.
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у своєму посланні з нагоди Міжнародного дня біологічного різноманіття підкреслив, що різноманіття життя на Землі має важливе значення для добробуту нинішнього та майбутніх поколінь.
"Збереження, відновлення і невиснажливе використання біологічного різноманіття можуть сприяти вирішенню цілої низки суспільних проблем", - заявив він.
"Скорочення масштабів знеліснення та деградації земель, а також збільшення накопичення вуглецю у лісових масивах, посушливих землях, пасовищних і сільськогосподарських угіддях дають істотну соціально-економічну віддачу і являють собою економічні способи пом'якшення наслідків зміни клімату", - додав генсек.

Раніше Міжнародний день біологічного різноманіття рекомендувалося відзначати 29 грудня — у день набрання чинності Конвенції про біологічне різноманіття (резолюція 49/119 від 19 грудня 1994 року), однак через велику кількість свят, що відзначаються в цю пору року, багато країн стикалися з труднощами в плануванні та проведенні заходів з відзначення Дня і було прийнято рішення про зміну цієї дати.


 Джерело: http://ecology.unian.ua/salvationspecies/1080935-sogodni-u-vsomu-sviti-vidznachayut-den-biologichnogo-riznomanittya.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

Як організувати дистанційне навчання Дистанційне навчання – освітній процес, у якому викладач, або група викладачів, проводять уроки від...